<<   Tillbaka till inlägget

Tips om du har svårt att komma igång.

     Efter att ha pratat med folk genom Tips & Råd numret så har jag ett par saker att tillägga: 

  • Om du är en av de som tycker att de känner knappt något efter en månad, testa att springa! Man är van vid vad ens kropp kan göra och gör bara det, testa att göra sånt som du inte kunde för en månad sen! Har naglarna blivit hårdare, andra små förändringar? Jag hoppas att du inte tror att du kommer se ut som du gjorde på studentfotot efter nån månad (och inte i framtiden heller, Sinclairs pappa ser ut som en äldre man som antagligen kan spöa sk!*en ur en!)
  • Fler än jag trodde kan inte följa enkla instruktioner. Resveratrol måste blandas i fett för att ge full effekt. Jag har hört alldeles för många gånger "men jag gillar inte yoghurt", "ren olja, usch": Blanda i bearnaisesås, majonnäs, det är inte optimalt för hälsan men det är fett. Några tar kapseln hel som den är med fettet; det är pulvret i kapseln som måste blandas i fett inte förtära kapseln som den är tillsammans med fett.
  • En annan orsak till att det inte börjar kännas är småätande. Trans-Resveratrol mimar svält för att aktivera NAD+, går du och småäter hela dagarna så motarbetar du den. Öka på Resveratrol-dosen eller sluta upp med småätandet. Vill du hårddra det, NOLL kalorier för 16 timmar (inklusive sömn), ingen mjölk till kaffet, kasta jordnöten du hittade i fickan. Det är "intermittent fasting eller periodisk fasta". Jo, ta yoghurt med resveratrol på morgonen, du bryter inte eftersom resveratrol artificiellt lägger dig i fasta.
  • Vissa behöver verkligen TMG, de har redan låga metylerings grupper i kroppen och substanserna tömmer de helt, speciellt äldre.
  • Om du är äldre och tar den "lägsta dosen", d.v.s. Optimized NAD+ Cell Regenerator and Resveratrol, tänk då på att Resveratrol dosen är riktigt låg (100 mg d.v.s. 10-20% av Sinclairs dos). Vill du att grejer ska "hända fortare", ta högre dos Resveratrol. 
  • Vissa äldre känner bara lite energitillskott i början, speciellt om de tar den minsta dosen, vissa kan t.o.m. bli tröttare i början. De har oftast en lång "lagningslista" och den extra NAD+ jobbar för fullt med att beta av den. Något som de har gemensamt dock är att de inte har blivit sjuka sen de började ta substanserna samt att olika smärtor börjar försvinna. Det är tecken på att din kropp börjar fungera bättre, snart blir det NAD+ över till mer energi också.
  • Uppdatering Mars -2021. (Nästan alla känner skillnaden efter någon vecka - 10 dagar. Här är 2 extrema exempel som inte gjorde det) En kompis ringde mig igår, vi är jämngamla och han har tagit i ett år - han har inte märkt mycket. Han litar på mig samt har läst på, därför har han fortsatt. Igår sade han att han har börjat märka mer och mer i energi styrka och vakenhet de senare månaderna. En man ringde till "Tips & Råd-numret" idag, han är 63 och började med "kombiburken" för 2 dagar sen. Han frågade vad det  här är för något. Han var förbryllad över att han var full av energi och styrka, smärtor försvann och ett kroniskt problem han hade i benen (jag minns inte vad han sade, han var riktigt uppspeld och pratade snabbt) började bli bättre. Han trodde inte det var sant och frågade vad han borde göra i fortsättningen. Jag svarade att även börja med lite TMG och att det kommer inte att kännas lika märkligt om ett halvår. Jag skriver det här för att betona att det är olika för alla.

   Uppdatering: Något som fungerar för de som har testat (som jag har pratat med i.a.f.)
   Det verkar som att nästan alla börjar med 2-i-1 burken som jag gjorde och några få känner inte någon effekt. Speciellt Resveratrolmängden är rätt liten (10-20% av Sinclairs dagliga dos).
   Du kan börja någon dag innan med B12 och Folate för att få igång din metylering, B12 är en "snabb" (och billig) vitamin. I fortsättningen så är den ett bra komplement till TMG.
   Ta 2-i-1 kapseln som den är på morgonen i 5 dagar.
   Efter 5 dagar, börja blanda ut kapselns innehåll med något fett på morgonen (10% yoghurt, avocadokräm, olivolja mm). Försök att hålla dig ifrån kalorier så långt det går för att hjälpa Resveratrolen.
   Om du inte känner någon effekt efter totalt 10 dagar, blanda ut 2-3 kapslar i fett. En extra resveratrolkapsel kan också hjälpa kroppen att komma över "tröskeln".
   När den väl har gjort det så kan du ta den dosen som du hade tänkt dig från början. Att bara ta utan att märka något är bortkastade pengar.
   Tänk på att du kanske inte känner av någon energikick som de flesta gör, det kan finnas något annat i kroppen som behöver fixas först. Så fort du märker någon skillnad så har din kropp accepterat substanserna.
   För de flesta så fungerar det efter någon vecka (snabbare för yngre), då behöver du inte gå igenom den processen.


   Uppdatering April 2021: Jag har försökt att hitta en vetenskaplig förklaring till varför några har svårt att komma igång och jag tror att jag har hittat den. Enkelt förklarat: 
   Det finns celler i kroppen som tappar sin identitet med tiden, "Zombie-celler". De cellerna utsöndrar en protein som heter CD38 och den i sin tur förbrukar NAD+. Koncentrationen av CD38 ökar med åldern och ackumuleringen av "Zombie-celler" ("Zombie-celler" kan forma cancerceller om man har anlag för det).
   Fasta (inget kaloriintag under längre period), får igång Autophagy som förbrukar "Zombie-cellerna" och omvandlar de till cellföda.
   Fisetin och Quercetin är 2 ämnen som sänker CD38 i kroppen.
   Det som jag tror är att folk med stor koncentration "Zombie-celler" och följaktligen CD38 har svårt att öka sina NAD+ nivåer, därför är oftast äldre som har svårt att "komma igång".
   Då Optimized Resveratrol från Life Extension innehåller både Fisetin och Quercetin så verkar det som en bra idé att ta en extra kapsel av den tills NR börjar ge resultat och man börjar märka skillnaden. Trans-Resveratrol som är huvudingrediensen hjälper även Autophagy att komma igång. 
   Försöka fasta några timmar på morgonen eller innan man går och lägger sig (det som känns enklast) verkar också vettigt.




Populära inlägg i den här bloggen

Förändringarna jag märkte